Denné menu

Pondelok 25.09..2023
Kapustová s rajčinovým pretlakom
chlieb
0,33lt-50g
1, 7
I.Topolčianske bravčové rebierko
ryža
šalát
75-200-150g
1, 7
Popis: 
(bravčové karé, oravská slanina, párky, hrozienka, kečup, pivo)
II.Pizza šunkovo šampiňónová
350g
1,3,7
III.Omeleta so šunkou
zemiaky
sterilizovaná uhorka
350g
1,3,7
IV.Penne so syrom
orechami
sušenými paradajkami a dresingom
350g
1,7,8
Popis: 
penne, tehlová mozarela,, sušené rajčiny, orechy, kyslá smotana, jogurt)
NŠ.Vyprážané vykostené kuracie stehno
opek.zemiaky
šalá
100-260-150g
1,3,7
Utorok 26.09.2023
Zeleninová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1,9
I.Černohorský kurací rezeň
zemiaky s vňaťkou
šalát
75-260-150g
1,3,7,
Popis: 
II.Údené varené mäso
hrachová kaša
steriliz.uhorka
chlieb
80-300-50g-2ks
1,7
III.Lokše s makom a džemom
350g
1,7
Popis: 
IV.Zel.šalát s tuniakom
vareným vajíčkom a dresingom
toust
350g-2ks
1,3,4,7
NŠ.Jelenie ragú
ryža s karotkou
šalát
100-200-150g
1,,9
Streda 27.09.2023
Hubová so strúhankou
chlieb
0,33lt - 50g
1,3,7
I.Segedínsky guláš
knedľa
75-200-170g
1,3,7
Popis: 
(bravčové mäso, mletá paprika, kyslá kapusta, smotana)
II.Kuracie prsia na orientálny spôsob
ryža
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(kuracie prsia, paradajky, paprika, šampiňóny, fazuľka, mrkva)
III.Vyprážané šampiňóny
zemiaky
tatárska omáčka
100-260-50g
1,3,7
IV.Cestovinový šalát s plodmi mora
350g
1,2,4,7
Popis: 
(cestoviny, plody mora, pomaranče, červená cibuľa, kečup, kyslá smotana, čierne olivy)
NŠ.Pečené kačacie stehno
dusená červená kapusta
knedľa
160-200-50g
1,3,7
Štvrtok .28.09.2023
Šošovicová s kyslou kapustou a mäsom
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I.Vyprážaný parížsky bravčový rezeň
zemiaky s cibuľkou
šalát
75-260-150g
1,3,7
Popis: 
(vyprážaný v cestíčku)
II.Kuracie rizoto so syrom
kompót
350-150g
1,7
III.Zapekaná brokolica so syrom
zemiaky
šalát
200-260-150g
1,3,7
IV.Hlávkový šalát s grilovaným kuracím mäsom
tous
350g-2ks
1,7
NŠ.Morčacie medajlónky s bylin. maslom
americké zemiaky
šalát
100-180-150g
1,7
Piatok:29.09.2029
Šampiňónová krémová
chlieb
1, 7
I.Kuracie prsia pikant so šunkou
ryža
šalát
75-200-150g
1,9
Popis: 
(kuracie prsia, mrkva, zeler, rajčinový pretlak, feferónky, biele víno, šunka)
II.Vyprážané rybie filé
slovenský zemiakový šalát
100-300g
1,3,4,7,
III.Viedenská buchta s vanilkovým krémom
ovocný toping
350g
1,3,7
IV.Šalát “Cézar“ s kuracím mäsom a krutónami
350g
1,4,6,7,10
Popis: 
(ľadový šalát, rímsky šalát, kuracie prsia, kyslá smotana, worchester, ančovičky)
NŠ.Vyprážané 2druhy syra
hranolky
tatárska omáčka
100-150-50g
1,3,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.
Váha mäsa NŠ (menu)v surovom stave 150g
Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.ažV.: 5,50 eur
Menu komplet Nadštandard: 6,00 eur
Menu :cena balenia 0,40 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich