Denné menu

Pondelok 09.09.2024
Rajčinová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1
I. Transylvánske bravčové rebierko
slovenská ryža
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(bravčové karé, lečo, smotana, kápia, hrášok)
II.Kurací tokáň na červenom víne
halušky
75-200-225g
1,3,7
Popis: 
(kuracie prsia, rajčinový pretlak, tymián, mletá červená paprika, červené víno)
III.Langoše s cesnakom
syrom a kyslou smotanou
350g
1,3,7
IV.Pestrý cestovinový šalát s kaparami a mozarelou
350g
1,7
Popis: 
(cestoviny, paradajky, stopkatý zeler, mozarela, bazalka)
NŠ.Vypr.kur.rezeň v strúhanke s kukur.lupienkov
am.zemiaky
šalát
100-180-150g
1,3,7
Utorok 10.09.2024
Hovädzia s pečeňovými haluškami
chlieb
0,33lt-50g
1,3,9
I.Černohorský kurací rezeň
zemiaky s vňaťou
šalát
75-260-150g
1,3,7
II.Tagliatelle s mäsovými guľkami
toskánskou omáčkou a syrom
80-200-225g
1,7,9
III.Lečo z čerstvej zeleniny s vajíčkom a klobásou
zemiaky
350-200g
1,3,7
IV.Šalát “Cézar“ s kuracím mäsom a krutónami
350g
1,4,6,7,10
Popis: 
(ľadový šalát, rímsky šalát, kuracie prsia, kyslá smotana, worchester, ančovičky
NŠ.Br.rebrá v medovej marináde
opek.zemiaky
kyslá obloha
100-260-100g
1,6,10
Streda 11.09.2024
Zemiaková gulášová
chlieb
0,33lt-50g
1
I.Bravčová pečená krkovička
dusená kapusta
knedľa
75-200-170g
1,3,7
Popis: 
II.Plnená kuracia roláda
ryža
šalát
75-200-150g
1,7
III.Vyprážaná cuketa
zemiaky
tatárska omáčka
100-200-170g
1,3,7
IV.Zel.šalát s kúskami ementálu a slaninkovými chipsami
toust
350g-2ks
1,7
Popis: 
NŠ.Morčacie prsia zap.s oštiepkom
1/2ryža
1/2op.zemiaky
šalát
100-230-150g
1,7
Štvrtok 12.09.2024
Kapustová s klobásou
chlieb
0,33lt-50g
1
I.Domáca sekaná na prírodnej omáčke
zemiaková kaša
šalát
80-260-150g
1,3,7
II.Kuracie prsia na spôsob bažanta
ryža
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(kuracie prsia, biele víno, maslo, údená slanina)
III.Špenátové halušky so syrovou omáčkou
350g
1,3,7
IV.Coleslaw šalát s kaparami a grilov. kuracími krídelkami
toast
300g-4ks-2ks
1,7,9,10
NŠ.Vyprážaný syr so šunkou
hranolky
tatárska omáčka
100-150-50g
1,3,7
Piatok 13.09.2024
Šošovicová na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Podtatranský prírodný plnený rezeň
ryža
šalát
75-200-150g
1,3,7
Popis: 
(bravčové karé, párky, eidam, kápia, vajíčka, rajčinový pretlak)
II. Rybie filé vo vínovom cestíčku
zemiaky s vňaťkou
šalát
100-260-150g
1,3,4,7
III.Kysnuté makové rožky
350g
1,3,7
IV.Fitnes šalát s kuracím mäsom v placke tacoss
350g
1,7
Popis: 
placka tacos, kuracie prsia, jablko, mrkva, čakanka, mango, jarná cibuľka, kyslá smotana)
NŠ.Kurací steak s dubákovou omáčkou
1/2ryža
1/2 op.zemiaky
šalát
100-230-150g
1,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.
Váha mäsa NŠ (menu)v surovom stave 150g
Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.až IV:  5,90 eur
Menu komplet Nadštandard:  6,80 eur
Menu I.až IV bez polievky:  5,20 eur
Komplet Menu V:  6,40 eur
Menu bez polievky:  5,70 eur
Polievka samostatne:  1,40 eur
Polievka samostatne (štvrtok) desiatová:  1,90 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich