Denné menu

Pondelok 24.06..2024
Šošovicová
chlieb
0,33lt-50g
1,9
I.Transylvánske bravčové rebierko
slovenská ryža
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(bravčové karé, lečo, smotana, kápia, hrášok)
II.Francúzske zemiaky
sterilizovaná uhorka
350-50g
1,3,7
Popis: 
(zemiaky, údená krkovička, ipeľská klobása, párky, vajíčka, smotana)
III.Ovocná bublanina
350g
1,3,7
IV.Šalát “Šéfkuchára“
toust
350g-2ks
1,7,10
Popis: 
(kuracie prsia, šunka, eidam, ľadový šalát, paprika, rajčiny, čínska kapusta, horčica)
NŠ.Vyprážaný bravč.rezeň so sézamom
americké zemiaky
šalát
100-260-150g
1,3,7,11
Utorok 25.06.2024
Zeleninová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1,9
I.Vyprážaný kurací rezeň
zemiaky s vňaťkou
šalát
75-260-150g
1,3,7
II.Domáca sekaná
fazuľový prívarok
chlieb
80-300g-2ks
1,3,7
III.Bryndzové halušky so slaninkou
350g
1,3,7
IV.Grécky zeleninový šalát s feta syrom a jogurtovým dresingom
toast
350g-2ks
1,7
Popis: 
(rajčiny, uhorky, čakanka, biela fazuľa, jarná cibuľka, feta syr, oregáno, jogurt)
NŠ.Pečený pstruh na masle
opekané zemiaky
zeleninová obloha
125-260-100g
1,4,7
Streda26.06.2024
Pohronská s hubami a strúhankou
chlieb
0,33lt - 50g
1,3,7
I.Sviečková na smotane
knedľa
75-200-170g
1,3,7,9,10
Popis: 
(bravčové karé, koreňová zelenina, smotana, slanina, horčica)
II.Kuracie prsia pikant so šunkou
ryža
šalát
75-200-150g
1,9
Popis: 
(kuracie prsia, mrkva, zeler, rajčinový pretlak, feferónky, biele víno, šunka)
III.Hríbový guláš
knedľa
100-200-170g
1,3,7,9
Popis: 
(hliva, šampiňóny, zeler, mrkva)
IV.Cestoviny zapekané s 3 druhmi syra
šalát
350g
1,3,7
Popis: 
(cestoviny, eidam, údený syr, feta syr, brokolica, paprika, kukurica, smotana)
NŠ.Morčacie medajlónky na bylink.masle
zemiakové krokety
šalát
100-170-150g
1,7
Štvrtok 27.06.2024
Kapustová s klobásou
chlieb
0,33lt - 50g
1
I.Bravčové záhradnícke rebierko
zemiaková kaša
ster.uhorka
75-260-50g
1,7,9
Popis: 
(bravčové karé, dusená koreňová zelenina, maslo)
II.Hydinové rizoto so syrom
kompót
350-150g
1,7,9
III.Lokše s makom a džemom
350g
1,3,7
IV.Coleslaw šalát s kaparami a grilovaným kuracím mäsom
toust
350g-2ks
1,7,9,10
NŠ.Vyprážaný encián
hranolky
tatárska omáčka
100-150-50g
1,3,7
Piatok:28.06.2024
Tekvicová na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Kuracie prsia na spôsob bažanta
ryža
šalát
75-200-150g
1,7
Popis: 
(kuracie prsia, biele víno, maslo, údená slanina)
II.Rybie filé vypr.vo vínovom cestíčku
zemiaky s vňaťou
šalát
100-260-150g
1,3,4,7
III.Kakaový závin
350g
1,3,7
IV.Fitnes šalát s kuracím mäsom v placke tacoss
350g
1,7
Popis: 
placka tacos, kuracie prsia, jablko, mrkva, čakanka, mango, jarná cibuľka, kyslá smotana)
NŠ.Vyprážaná bravčová krkovička
opekané zemiaky
šalát
100-260-150g
1,3,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.
Váha mäsa NŠ (menu)v surovom stave 150g
Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.až IV:  5,90 eur
Menu komplet Nadštandard:  6,80 eur
Menu I.až IV bez polievky:  5,20 eur
Komplet Menu V:  6,40 eur
Menu bez polievky:  5,70 eur
Polievka samostatne:  1,40 eur
Polievka samostatne (štvrtok) desiatová:  1,90 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich