Denné menu

Pondelok 05.12..2022
Pohronská zapražená
chlieb
0,33lt-50g
1, 3,9
I.Bravčové na šampiňónoch
ryža
šalát
75g-200g-150g
1, 7
II.Francúzske zemiaky
uhorka
350g-50g
1, 3,7
Popis: 
(zemiaky, údená krkovička, párky, vajíčka, ipeľská klobása, smotana)
III.Strapačky s kyslou kapustou
350g
1, 3, 7
IV.Syrový nárez
maslo
vajíčko
obloha
pečivo
350g-2ks
1,3,7
NŠ.Vyprážaný kurací rezeň s kokosom
opekané zemiaky
šalá
100g-260g-150g
1,3,7
Utorok 06.12.2022
Zeleninová s cestovinou
chlieb
0,33lt-50g
1,3,7,9
I.Vyprážané kuracie stehno
zemiaková kaša
šalát
160g-260g-150g
1,3,7
II.Tagliatelle s mäsovými guličkami a toskánskou omáčkou
80g-225g-200g
1,7
III.Zeleninové rizoto
kompót
350g-150g
1,7
IV.Šalát „Valencia“
toust
350g-2ks
1,3,7
Popis: 
(ľadový šalát, kuracie prsia, čínska kapusta, paprika, vajíčko, olivy, pomaranče, dresing
NŠ.Grilovaný hermelín s brusnic.džemom
am.zemiaky
zel.obloha
100g-170g-100g
1,7
Streda 07.12.2022
Kapustová s rajčinovým pretlakom
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I.Sviečková na smotane
knedľa
75g-200g-170g
1,3,7,9,10
Popis: 
(bravčové mäso, koreňová zelenina, smotana, slanina, horčica
II.Kuracie soté
ryža
šalát
75g-200g-150g
1,9,10
Popis: 
(kuracie prsia, šampiňóny, lečo, kápia, kukurica, kečup)
III.Vyprážané šampiňóny
zemiaky
tatárska omáčka
100g-260g-50g
1, 3,7
IV.Coleslaw šalát s kaparami a gril.kuracím mäsom
toust
350g-2ks
1,7,9,10
NŠ.Pečený pstruh na masle
opekané zemiaky
obloha
100g-260g-100g
1,4,7
Štvrtok 08.12.2022
Gulášová
chlieb
0,33lt - 50g
1,7
I.Poľský rezeň
zemiaky s paprikou
šalát
75g- 260g - 150g
1,7
Popis: 
(bravčové karé dusené so strúhankou a cesnakom)
II.Hovädzí stroganov
cestovina
75g-200g-225g
1,3,7
Popis: 
(hovädzie zadné, rajčinový pretlak, šampiňóny, sterilizované uhorky, smotana)
III.Bryndzové pirohy so slaninkou a kyslou smotanou
350g
1,3,7
IV.Zeleninový šalát so sušenými rajčinami
olivami a feta syrom
toast
350g-2ks
1,7
Popis: 
(uhorky, paprika, rajčiny, ľadový šalát, olivy, feta syr, dresing)
NŠ.Morčacie medailónky s grilovanou zeleninou
opek.zemiaky
100g - 150g- 200g
1,7
Popis: 
(morčacie prsia, baklažán, cuketa, šampiňóny, paprika, rajčiny)
Piatok 09.12.2022
Šošovicová na kyslo
chlieb
0,33lt - 50g
1, 7
I.Mexický guláš
ryža
šalát
75g-200g-150g
1,7
Popis: 
(hovädzie mäso, rajčinový pretlak, hrášok, eidam)
II.Rybací karbonátok
zemiaková kaša
šalát
100g-260g-150g
1,3,4,7
III.Pečené buchty s lekvárom
350g
1, 3, 7
IV.Cestovinový šalát s krevetami a bylinkami
350g
1,2,4,7
Popis: 
(cestoviny, krevety, bazalka, rozmarín, paprika, kečup, kyslá smotana, citrón)
NŠ.Kurací závitok plnený špenátom a syrom
ryža s hráškom
šalá
100g-200g-150g
1,7

*  jedlá alebo prílohy takto označené sú polotovar
Váha mäsa na 1 porciu v surovom stave bez kosti: 120 g. Gramáže uvádzané za jedlom sú po tepelnej úprave.

Cena stravnej jednotky:                                                                                                                                                                                   
Menu komplet I.ažV.: 5,50 eur
Menu komplet Nadštandard: 6,00 eur
Menu :cena balenia 0,40 eur

Pôvod mäsa na prípravu pokrmov:
Bravčové mäso: Slovensko, Španielsko
Kuracie mäso: Slovensko
Ryby: Nórsko
Hovädzie mäso: Slovensko
Morčacie mäso: Maďarsko 

Alergény:

1. Obilniny obsahujúce lepok / t.j. lepok, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut alebo ich hybridné odrody, 2. Kôrovce a výrobky z nich, 3. Vajcia a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z nich, 5. Arašidy a výrobky z nich, 6. Sójové zrná a výrobky z nich, 7. Mlieko a výrobky z neho, 8. Orechy, ktorými sú mandle, lieskové orechy, vlašské orechy, kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadamové orechy a queensladské orechy a výrobky z nich, 9. Zeler a výrobky z neho, 10. Horčica a výrobky z nej, 11. Sezamové semená a výrobky z nich, 12.
Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10mg/kg alebo 10m/l, 13. Vlčí bôb a výrobky z neho, 14. Mäkkýše a výrobky z nich